Події

У Житомирі двоє «довічників» погрожували та вимагали 5 тис. доларів у чоловіка, який відмовився купувати неіснуюче авто

16 May 2024, 17:12

Шахрайство з продажем автівки та вимагання 5 тис. доларів США за відмову її придбання – у Житомирі двом «довічникам» повідомили про підозру.

Про це 16 травня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури двом ув’язненим повідомлено про підозру у шахрайстві та вимаганні чужого майна з погрозою насильства над потерпілим в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 15 ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 189 КК України).

«Розслідуванням установлено, що злочини скоїли двоє осіб, які наразі відбувають довічне позбавлення волі в установі виконання покарань м. Житомира. Так, 58-річний ув’язнений та його 32-річний спільник, з метою одержання незаконного прибутку розмістили оголошення про продаж іномарки у Києві, зазначивши контактний номер телефону. Хоча насправді ніякого авто не мали. Спілкуючись із клієнтом, один з шахраїв назвався власником і пообіцяв надати вигідну знижку та швидке оформлення купівлі-продажу. Також запевнив, що забронює автівку за умови надання клієнтом своїх паспортних даних та сплати 3 тис. грн завдатку, надіславши покупцю номер банківської картки», - йдеться в повідомленні.

Проте в останній момент чоловік засумнівався у реальності покупки та відмовився від будь-яких завчасних перерахунків коштів.

«Тоді підозрювані за відмову придбати авто почали вимагати у потерпілого ще більшу суму – 5 тис. доларів США. Вони упродовж тривалого часу по телефону погрожували чоловіку позбавленням волі, знищенням майна, фізичною розправою над ним та його родичами. У розмовах наголошували, що перебувають у місцях позбавлення волі та мають вплив серед криміналітету. У разі невиконання їхніх вимог – направлять до нього знайомих, які виконають усі погрози», - повідомляє прокуратура.

Досудове розслідування проводить ГУНП в області.

Нагадаємо, у квітні 33-річний бердичівлянин переказав понад пів мільйона гривень шахраю, який обіцяв йому пригнати «Volkswagen».

Як повідомляв Житомир.info, на початку березня 2024 року правоохоронці встановили дев’ятьох членів угруповання, які шляхом обману привласнювали віртуальні активи громадян. Серед них були жителі Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай вимагання засуджений тюрма шахрайство авто прокуратура  
Матеріали по темі