Події

На блокпості житомирські патрульні виявили у пасажирки Renault декілька десятків пакунків з наркотиками (доповнено)

5 May 2024, 09:49

Чималу кількість, ймовірно, наркотичних речовин виявили патрульні на одному із блокпостів автодороги Київ — Ковель — Ягодин.

Про це ввечері 4 травня повідомила пресслужба патрульної поліції Житомирської області.

«Сьогодні, близько 20-ї години, на одному із блокпостів автодороги Київ — Ковель — Ягодин, за порушення ПДР патрульні зупинили транспортний засіб Renault. Під час перевірки документів водій та пасажирка помітно нервували й поводилися підозріло. Ми вирішили провести поверхневу перевірку авто та осіб. Як виявилось — не даремно», - йдеться у повідомленні.

У пасажирки патрульні виявили чималу кількість згортків, таблеток та пакетиків з білою порошкоподібною речовиною й рослинного походження, ззовні схожою на наркотичну.

Також водій мав ознаки наркотичного сп'яніння. Останній пройшов обстеження на стан сп'яніння у найближчому медзакладі в лікаря-нарколога, результат — позитивний.

Патрульні склали відповідні адміністративні матеріали та викликали слідчо-оперативну групу, для встановлення обставин справи.

Доповнення: 6 травня інформацію про подію оприлюднило Коростенське районне управління поліції.

Як було встановлено, 32-річна жителька м. Коростеня ствердно відповіла на питання правоохоронців про наявність заборонених речовин та добровільно видала «запаси». У результаті слідчі вилучили у неї 35 пакунки різного фасування з порошкоподібною масою, пігулками, кристалічними та рослинними речовинами. За словами жінки, вона знайшла все це та зберігала при собі, мовляв, не знала їх призначення.

За таких обставин її затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

Досудове розслідування слідчі розпочали за ч. 1 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Вилучені пакунки направлено для проведення експертиз.

5 травня слідчі повідомили жінці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Процесуальне керівництво здійснює Коростенська окружна прокуратура. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу. Триває встановлення походження та призначення вилученого.

Відповідно до чинного законодавства фігурантці загрожує покарання від 4 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, вдень 9 квітня поліцейські, проводячи профілактичне відпрацювання у Малинській громаді, помітили у лісовому масиві двох підозрілих молодиків. Як було встановлено, жителі Київщини збиралися поширити наркотичні засоби, зробивши так звані закладки. Правоохоронці вилучили майже 80 пакунків з наркотиками.

Як повідомляв Житомир.info, 15 березня 2024 року у Бердичеві поліцейські затримали чоловіка, який мав при собі 84 пакунки з наркотиками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція патрульна поліція наркотик закладка блокпост 
Матеріали по темі