Суспільство

На Великдень у Житомирській області порядок та безпеку біля храмів забезпечуватимуть майже пів тисячі поліцейських

3 May 2024, 14:38

На Великодні свята громадський порядок та безпеку забезпечуватимуть майже 500 поліцейських.

Про це 3 травня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Вже цими вихідними, 4 та 5 травня, розпочнуться святкові Великодні богослужіння, тож закликаємо громадян дотримуватись вимог воєнного стану та не порушувати комендантську годину. Очікується, що святкові служіння пройдуть у 511 храмах за участі понад 26 тисяч вірян. Правопорядок та безпеку на території культових споруд й поблизу них у ці дні забезпечуватимуть піші та автопатрулі поліцейських Головного управління поліції та Управління патрульної поліції Житомирщини», - йдеться в повідомленні.

Відтак у суботу, 4 травня, богослужіння розпочнуться о 17:00 та триватимуть до 23:30. Поліцейські закликають усіх вірян не порушувати обмеження, визначені комендантською годиною та вчасно планувати свій маршрут.

Вже 5 травня служіння розпочнуться о 05:30 ранку та триватимуть до 14:00 дня.

Зважаючи на умови воєнного часу, поліцейські закликають учасників релігійних заходів дотримуватися правил безпеки та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Нагадаємо, у Житомирі у Великодню ніч посилять роботу громадського транспорту. У суботу, 4 травня, тролейбуси на маршрутах курсуватимуть до 23:00. У неділю, 5 травня, тролейбуси розпочнуть рух із 5:00

У Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира великодні кошики почнуть освячувати в суботу, 4 травня, з 13.00 години, а продовжать – у неділю зранку з 5.30 год.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області 15-16 квітня 2023 року правопорядок та безпеку під час масових релігійних заходів забезпечувавали понад 730 поліцейських.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Великдень паска поліція правопорядок храм церква  
Матеріали по темі