Місто

Виконком дозволив біля новобудови в центрі Житомира збільшити територію благоустрою для паркомісць

3 May 2024, 11:05

Виконавчий комітет Житомирської міської ради дозволив обслуговуючому кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Артхаус Центр» збільшити площу території благоустрою біля новобудови на вул. Велика Бердичівська, 49-а.

Відповідне рішення ухвалили 3 травня 2024 року на позачерговому засіданні виконкому.

«Рішенням виконавчого комітету №70 (від 1 лютого 2023 року) було погоджено проведення благоустрою території обслуговуючому кооперативу «Артхаус» за адресою Велика Бердичівська, 49-а. Вони звернулися зараз внести зміни в частині вдосконалення ескізного проєкту благоустрою, оскільки будівництво багатоповерхового житлового будинку на завершальній стадії і стало об’єктивним збільшення паркомісць, влаштування паркомісць для електромобілів, влаштування паркомісць для осіб з обмеженими можливостями. А також в цілому межі благоустрою вони самі хочуть збільшити на 400 кв.м, за власний кошт», - пояснив директор департаменту містобудування та земельних відносин Ігор Блажиєвський.

Нагадаємо, на засіданні 1 лютого 2023 року виконком погодив ЖБК «Артхаус Центр» проведення благоустрою території та розміщення офісу з продажу/придбання житла на вул.Велика Бердичівська, 49-а. Центр продажу квартир в ЖК «Статус» відкрили влітку 2023 року.

Обслуговуючий кооператив «Житлово-будівельний кооператив «Артхаус Центр» зареєстрований в листопаді 2021 року в селі Оліївка Житомирського району, ЖБК має чотирьох засновників: Скок Дмитро Петрович (м.Запоріжжя), Танська Катерина Ігорівна (с.Оліївка Житомирського району), Рудик Сергій Михайлович (м. Нетішин Хмельницької області), Рудик Лариса Анатоліївна (с.Оліївка Житомирського району). У Житомирі на вул. Велика Бердичівська, 49-а будують ЖК «Статус» з житлом категорії «бізнес».

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 5 липня 2021 року депутати проголосували за надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення обласній прокуратурі земельної ділянки площею 0,3 га на вулиці Великій Бердичівській, 49-а: на ділянці, яка знаходиться в дворах напроти ЖДУ ім.Івана Франка, поряд з гуртожитками цього університету, планували будувати багатоповерхівку. Згодом міська рада віддала Житомирській обласній прокуратурі цю земельну ділянку в постійне користування: таке рішення ухвалили на сесії 23 вересня 2021 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком благоустрій Блажиєвський вул. Велика Бердичівська будинок ЖК Артхаус Груп новобудова 
Матеріали по темі