Події

Прикордонники затримали семеро чоловіків, які намагалися перетнути кордон з Румунією, серед них – жителі Житомирської області

29 April 2024, 09:55

На Буковині прикордонники ліквідували канал незаконного переправлення чоловіків через державний кордон.

Про це 29 квітня інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

«На Буковині прикордонники ліквідували канал незаконного переправлення осіб через державний кордон. Оперативні співробітники Чернівецького прикордонного загону здобули випереджувальну інформацію про підготовку незаконного перетину державного кордону з України в Румунію групою осіб на ділянці відділу «Фальків». У визначений час чоловіки на старій «буханці» вирушили в бік кордону, але були затримані прикордонниками неподалік держрубежу. Під час затримання порушники намагались втекти, та їм це не вдалося», - йдеться у повідомленні.


Відео Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

В ході подальшої роботи прикордонники з’ясували, що семеро чоловіків, мешканці Київської, Житомирської, Дніпропетровської та Харківської областей, домовились з місцевим жителем про те, що він доставить їх до Румунії в обхід пунктів пропуску. За доставку організатор запросив з кожного від 6 до 9 тисяч євро.

Наразі він затриманий в порядку статті 208 КПК України та за свої дії буде відповідати відповідно до вимог статті 332 Кримінального кодексу України.

Відносно решти порушників складені матеріали про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, наприкінці березня прикордонники затримали трьох жителів Житомирської області, які хотіли через гори перейти українсько-румунський кордон.

Як повідомляв Житомир.info, за вихідні 9 та 10 березня 2024 року на кордоні зі Словаччиною затримали ще дев’ятьох громадян України, які намагалися у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон, серед них – троє жителів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонник ухилянт кордон військовозобов'язаний 
Матеріали по темі